“Teories conspiranòiques”

MOTIUS I PRESENTACIÓ DEL SEGÜENT “TREBALLET”

Per saber si la informació que es llegeix és certa, abans de rés, s’ha de buscar quines fonts i referències ha utilitzat l’autor per a poder recolzar la seva teoria, és a dir, en què es basa quan fa certa afirmació. Si no en té cap i afirma ser 100% original, sospita. No crec que hi hagi ningú que no tingui una font, o almenys alguna referència quan comença a parlar sobre l’existència de vida extraterrestre, per posar un exemple. Cal, evidentment, que aquesta font sigui verificable i es pugui corroborar i fins i tot refutar. Si no, la teoria, es converteix en una mera suposició no verificable.

El títol del tema és ben suggerent. Hi ha qui vol desacreditar la història acceptada per la gran majoria i, fins i tot, desautoritzar els estudis i descobriments dels historiadors de renom per atrevir-se a dir que ens han enganyat, que la teoria que es proposa és la verídica i que les altres han volgut amagar informació deliberadament. Davant els buits existents en certs temes hi ha hagut autors que s’han autoproclamat adalits de “la vertadera història” que mai ningú no ha volgut contar.

Ja és ben cert que qui té la informació té el poder. La meva humil aportació només vol donar una “llumeta” que pugui il·luminar la realitat i no tergiversar-la; intento ser objectiu en la meva recerca, encara que de vegades no es pot ser-ho del tot. El millor que es pot fer en aquest cas és que si realment es vol estar ben informat de qualsevol tema (ja sigui d’interès públic o privat, és igual) s’ha de llegir molt, informar-se bé tant d’una part com de l’altra; només així es pot tenir un criteri més objectiu i clarificador per poder arribar al fons de la qüestió.

Tot i així, hi haurà sempre alguns temes controvertits en els que mai serà descoberta la veritat. Per què? Per la simple raó de que formen part de la història més antiga i no es podrà arribar mai a conèixer totalment. Són aquells temes que tenen un cert hàlit “amagat”; misteris que encara no han estat descoberts i que són un niu per a fer volar “muixonets”,… Cóm i de quina manera es pot arribar a formular una teoria basada en la suposició? ¿Puc arribar a concloure, que les piràmides que hi ha repartides pel món són fruit d’una intel·ligència extraterrestre, i que han estat els al·lienígenes els que han influenciat la història de la humanitat tal com afirmen alguns autors? Es pot arribar a concloure que, per què no es diu res de la vida secreta de Jesús, aquells 18 anys de la seva joventut, -la qual va des dels 12 fins als 30 anys que és quan comença la seva vida pública- se’n va anar a la India i allí va conéixer els secrets de la curació i dels brahmans? Com es pot afirmar que Jesús va morir a Cachemira? Aquestes i altres teories són les que voldria desvetllar en esta exposició.

Per aquí va el meu raonament. Bàsicament vull donar a conèixer alguns temes que hi ha rondant per la gran xarxa i que tenen a veure amb el món bíblic o eclesiàstic. Sí! I, a per a més “inri” alguns grups de científics volen corroborar i confirmar les esmentades teories amb les seves investigacions i estudis. Personalment, crec que en nom de la ciència s’arriben a crear unes  “conspiracions” que no tenen ni cap ni peus. Són molts els qui han emprès la tasca de desmitificar aquestes teories i és moltíssima la informació que hi ha sobre les mateixes. Per això aquest treball de recerca no vol ser exhaustiu. La meva intenció és tractar d’anar als inicis de com va poder començar la teoria, d’on ve i que cadascú després tregui les seves pròpies conclusions. D’informació n’hi ha tanta que, com a molt, inclouré alguns enllaços per si es vol aprofundir.

Comencem!

EL PRIORAT DE SIÓ

És més que coneguda la teoria que hi ha entorn de la figura Jesús de Natzaret i la seva relació amb Maria Magdalena. Es va fer ressò amb el best seller “El enigma sagrado” (títol original: The Holy Blood and the Holy Grail) de Michael Baigent, Richard Leigh i Henry Lincoln (1982). Aquest treball, que pretén ser històric, relaciona Jesús de Natzaret amb Maria Magdalena que van tenir una filla, el llinatge de la qual hauria estat l’origen de la dinastia merovíngia. La novel·la “El Código da Vinci” de Dan Brown el 2003 i després la seva projecció en el 2006 a la gran pantalla van difondre la mentida a nivell mediàtic.

L’objectiu que es veu a primera cop d’ull és que es vol desacreditar clarament l’Església Catòlica al·legant que ens han volgut amagar a propòsit la vertadera història i, per tant, trontollarien els fonaments que la sustenten. Es nota que s’ataca descaradament  la institució i se la vol suplantar per una unitat religiosa utòpica mundial per defensar un sentit major d’espiritualitat compartida. Es vol promoure així un Nou Orde Mundial de pau i prosperitat amb un govern únic. Teoria de la conspiració construïda.

https://ca.wikipedia.org/wiki/Priorat_de_Si%C3%B3#Els_objectius_%C3%BAltims_del_Priorat_de_Si%C3%B3

Pierre Plantard (1920 – 2000)

Si escriviu aquest nom a dom Google trobareu una infinitud de pàgines que parlen sobre aquest personatge, sobre la societat que va crear i sobre la història que va iniciar tota aquesta polèmica. Dibuixant de professió, Pierre Athanase Marie Plantard és conegut per ser el protagonista principal de l’engany sobre el Priorat de Sió. Ja va fundar altres societats amb anterioritat, però no va tenir l’èxit que va aconseguir amb aquesta societat secreta.

https://es.wikipedia.org/wiki/Pierre_Plantard. 

https://ca.wikipedia.org/wiki/Priorat_de_Si%C3%B3

Resultat d'imatges de le personne de Pierre Plantard

El 1956 va fundar i va dissoldre l’anomenat “Priorat de Sió”. A la dècada dels 60 va emmarcar la seva història dins el rerefons històric de la presa de Jerusalem i la primera croada. La descriu com una societat secreta fundada a la montanya de Sió l’any 1099 per Godofredo de Bouillon, cavaller medieval i un dels líders de la primera croada que va esdevenir primer governador del Regne d’Israel. No pertanyia a l’orde del Temple i ni molt menys podia ser gran Maestre del Priorat de Sió per la senzilla raó que el cap d’un priorat és un prior i no un gran maestre, no seria lògic. El propòsit que tenia Plantard amb aquesta història era instaurar el llinatge secret de la dinastia merovíngia en els trons de França i la resta d’Europa. Posteriorment el mite seria ampliat i popularitzat pel best-seller “El enigma Sagrado” i per la novela “El Codigo da Vinci” anomenats al principi.

La trama es tant enrevessada i atrevida que posa al mateix Iker Jimenez de “Cuarto Milenio” en recerca i captura d’uns enigmes que suposadament hi ha en una parròquia d’un poblet petit de l’àrea del Languedoc, “René Le Chateau”.

Desde finals de la dècada de 1970, i a arrels de la publicació d’un llibre de Gérard de Sède, “El oro de Rennes” (1967), aquest petit poblet ha rebut gran quantitat de turisme, associat gairebé sempre al món paranormal i esotèric, degut a una llegenda moderna que ronda sobre Bérenger Saunière, el capellà que va estar de rector en aquest poblet del departament d’Aude entre 1885 i 1909. El mossèn en qüestió ha estat el protagonista d’una sèrie de llegendes sorgides a meitat del s. XX que el relacionen amb societats secretes i teories conspiratives. Estes especulacions van ser documentades en el llibre de 1982 “El Enigma Sagrado” i han estat utilitzades també per Dan Brown en el seu best-seller “El Codigo da Vinci”. 

https://es.wikipedia.org/wiki/Rennes-le-Ch%C3%A2teau  https://es.wikipedia.org/wiki/B%C3%A9renger_Sauni%C3%A8re

Hi ha moltes teories de com aquest sacerdot, Berénger Sauniere, va poder sortir dels deutes que tenia i de com va arribar restaurar la parròquia en poc temps, però de fet no hi ha res clar, tot és molt enigmàtic. Es parla sobre l’existència d’uns documents que va trobar aquest sacerdot i que el van treure de l’endeutament i fins i tot va poder construir una torre dedicada a Maria Magdalena. La procedència d’aquests documents han estat la principal font d’inspiració per a moltes especulacions; Pierre Plantard és una resposta més a tantes que se’n donen sobre l’origen d’aquests papirs. Anys més tard es descobreix que aquests documents van ser escrits per ell mateix, i en els quals hi ha escrita una llista en la que es proclama Gran Maestre del Priorat de Sió, que ell mateix va fundar i per tant afirma ser hereu de sang de la dinastia merovíngia, la qual prové dels fills que, segons ell, van tenir Jesús de Natzaret i Maria Magdalena. La sopa està servida. Cal afegir com a epíleg que ell mateix als anys 80 va desmentir tot el que havia escrit.

Disculpeu si us he marejat, jo també ho estic. Però aquesta és la història sobre el Priorat de Sió fundat per Plantard i que no té res a veure amb el que descric a continuació.

El vertader Priorat de Sió és una orde religiosa

Al s. V cristians bizantins van erigir una gran basílica i la van anomenar “Hagia Sión” (Santa Sió) i els perses la van destruïr l’any 614. Aquesta abadia està construïda sobre les restes d’una antiga sinagoga judeocristiana, la qual es va convertir en l’Església dels apòstols i va ser destruïda per l’exercit romà a l’any 70, fins que fou reconstruïda al s. V pel bisbe de Jerusalem, Juan II. Va ser batejada amb el nom de “Basílica Bizantina de Hagia Sión”. Al segle XII, els croats reconstruïren una gran església sota el patronatge de l’Assumpció. Va ser anomenada “Santa María del Mont Sió”, que també fou destruïda en 1187. La nova església l’atenien un grup de sacerdots que eren coneguts com “El Priorat de Nostra Senyora de Sió”, un títol que combinava els noms d’ambdues esglésies. Allí van romandre fins a 1217, quan els musulmans van destruir la basílica després de reconquerir Jerusalem. Els sacerdots que van sobreviure a la reconquesta musulmana es van retirar a Sicília, on van continuar exercint el seu ministeri. El Priorat va sobreviure quatre segles més fins que els últims membres s’uniren als jesuites en 1617. Llavors varen deixar d’existir. (https://opusdei.org/es-es/article/acerca-de-el-priorato-de-sion/). 

El lloc va romandre abandonat fins a les darreries del segle XIX, quan, a iniciativa del emperador alemany Guillem II, es va construïr l’església actual, consagrada en 1910. En l’actualitat està custodiada per l’orde monàstica dels benedictins

https://www.visitartierrasanta.com/la-abadia-de-hagia-maria/.

http://www.holyland-pilgrimage.org/es/la-abad%C3%AD-de-la-dormici%C3%B3n-en-el-monte-si%C3%B3n.

Per aprofundir més sobre el tema podeu consultar els links que incloc a continuació. N’hi ha molts més, però crec que amb aquests són més que suficient.

¿Existió realmente el “Priorato de Sión”?

http://elojocritico.info/pierre-pantard-el-fabricante-de-mitos/

http://elojocritico.info/ya-disponible-eoc-79/

Click to access EOC-79.pdf

https://www.cuatro.com/mas-de-cuatro/Descifrando-Codigo-Iker-Jimenez_0_262500001.html

https://mx.tuhistory.com/noticias/el-priorato-de-sion-y-el-secreto-que-esconde-la-ultima-cena

http://www.renneslechateau.info/pierre-plantard-alpha-galates/

https://web.archive.org/web/20080623015144/http://www.circuloesceptico.org/Documentos/critica-libros/los-guardianes-del-secreto.php?cap=17

TEORIA DELS ALIENÍGENES ANCESTRALS  (o Creacionisme alienígena)

Per tal de poder-se qualificar de científic, un mètode d’investigació s’ha de basar en la recol·lecció d’evidència empírica, observable i mesurable, emprant els principis del raonament lògic. Contrastant totes les propostes, fruit de l’observació i d’haver-les tamisat per l’experimentació,  es pot arribar a construir una hipòtesi que després, si es plausible, es converteix en teoria acceptada. Per això la investigació científica té la intenció de ser lo més objectiva possible. 

S’ha entès? No? Pos agafeus, per què ve curva!

Sabeu que és la pseudociència? Explicat molt ràpidament el terme s’aplica a tots aquells estudis que, amb la pretensió de voler ser científics, no segueixen el mètode científic. Es molt atrevit, sí. Però és que l’esmentada teoria va en esta línia, fins al punt d’afirmar que el pentàgon i fins i tot la mateixa Església amaga informació per que no se sàpiga la veritat; la conspiranoia ja està creada.

Amb això no vull dir que jo no cregui en la vida més enllà del planeta Terra, això seria molt egocèntric per part nostra. L’univers és tan immensament gran que, amb totes les investigacions que s’han fet fins ara, no crec que s’hagi arribat ni a l’1 %  de tot el que hi ha en realitat. De moment, els científics més seriosos encara no han arribat a cap conclusió.

A continuació nombro alguns escriptors que promouen la teoria que afirma que éssers extraterrestres van tenir contacte amb les antigues civilitzacions que van poblar el nostre planeta.

Resultat d'imatges de zecharia sitchin

Zecharia Sitchin (1920 – 2010): Llicenciat en Història econòmica, escriptor i pseudo-científic que va promoure la teoria dels antics astronautes i l’origen extraterrestre de la humanitat.

“L’homo sapiens es fruit d’una manipulació genètica perpetrada i originada per uns extraterrestres humanoides (els anunnakis) que provenen d’un 12è planeta que hi ha suposadament al nostre sistema solar (Nibiru) amb l’objectiu de fer-los treballar com a esclaus en mines d’Africa, Mesoamèrica i Amèrica del Sud per extreure metalls i minerals, sobretot or”.

Per corroborar aquesta teoria, interpreta els antics codis sumeris, accadis i assiriobabilònics i fragments de l’Antic Testament, afirmant d’aquesta manera que els déus antics són realment aquests extraterrestres.

https://es.wikipedia.org/wiki/Zecharia_Sitchin

http://www.sitchin.com/

Peter Kolosimo (1922 – 1984). Periodista polític, divulgador científic i escriptor italià, considerat com un dels fundadors de la astroarqueologia, juntament amb Erich Von Däniken, que adquireix certa popularitat gràcies al sensacionalisme que ofereixen alguns grans mitjans de difusió al tenir estos una resonància major que les publicacions de divulgació més serioses.

La seva teoria sosté que l’home és a penes un eslabó en la cadena evolutiva iniciada en algun lloc del cosmos i que ha continuat a la Terra.

https://es.wikipedia.org/wiki/Peter_Kolosimo

http://www.paleoastronautica.com/113_sala_kolosimo.html

https://cronicasubterranea.blogspot.com/2008/06/peter-kolosimo-el-partisano-misterioso.html

http://origenesyconspiracion.blogspot.com/2012/09/peter-kolosimo.html

Erich von Däniken (1935 – ….)

Escriptor suïs de llibres declarats “Best sellers” en els que va  popularitzar la hipòtesis del paleocontacte, teoria que afirma la influència extraterrestre (alienígenes ancestrals o també anomenats antics astronautes) en les cultures prehistòriques. D’esta manera s’explicaria la increïble semblança que hi ha, per posar un exemple, entorn de les piràmides d’Egipte amb les cultures americanes precolombines  i asiàtiques.

Resultat d'imatges de erich von daniken

En el seu llibre “Recuerdos del futuro (1968)” afirma la hipòtesi de que l’origen de les religions van ser realment revelades per visitants vinguts d’altres planetes, els quals van ser rebuts com “déus” per les antigues civilitzacions.

https://es.wikipedia.org/wiki/Erich_von_D%C3%A4niken

https://es.paperblog.com/erich-von-daniken-y-la-teoria-de-los-antiguos-astronautas-2963944/

http://www.daniken.com/

En principi, hauria d’acabar aquí. Però crec que hauria d’afegir a aquest personatge pintoresc i, si se’m permet dir-ho, em fa molta gràcia. Vés, la seva cara em transmet una certa rialla. Bueno, amb el seu pentinat inclòs….

Resultat d'imatges de tsoukalos

Giorgio A. Tsoukalos (1978 – … ). Que dir d’aquest presentador de televisió? La seva imatge ha donat la volta al món amb la serie televisiva “Ancient Aliens (Generacion Alien)” i s’ha fet viral a internet. Escriptor i ufòleg grec afincat a Suïssa ha posat la teoria al punt més alt de popularitat. Ha estat el director del “Centre per a la Investigació dels Antics Astronautes (creat per Erich Von Daniken). Ha aparegut en Travel Channel, History Channel, canal Syfy i National Geographic.

I QUE TÉ A VEURE AQUESTA TEORIA AMB LES SAGRADES ESCRIPTURES?

Segons aquests autors, és que hi ha encara enigmes per descobrir i tenen raó. Els seus raonaments estan molt ben estructurats i, fins i tot, arriben a ser convincents. Però personalment crec que són insostenibles per què es basen en conjectures construïdes a partir d’algunes coincidències. Encara que ells creuen, evidentment, que no són simples coincidències, si no que són proves irrefutables de la interacció real d’alguna intel·ligència superior amb els nostres ancestres.

En el que es refereix a les sagrades escriptures s’ha de dir que hi ha una forta influència egípcia i mesopotàmica primer i grega i romana després. Aquest rerefons cultural configura l’Antic i el Nou Testament i és lògic que es relacionin, ja que les cultures semites neixen i tenen com a veïnes contemporànies aquestes grans civilitzacions de l’antiguitat. Per tant, s’ha de dir que, tenint en compte la crítica textual i fent una bona exegesi i hermenèutica per poder interpretar-se com cal, tenen la seva font d’inspiració en aquestes cultures abans esmentades. Els hagiògrafs escriuen d’acord amb el moment cultural en el que viuen, no ho poden fer d’una altra manera, ja siguin de l’antic com del nou tesmament. La Bíblia està escrita en arameu, en hebreu, en llatí i en grec, amb això ja ho dic tot.

Hi ha alguns fragments enigmàtics que són susceptibles de caure en la xarxa de l’esoterisme i el fet paranormal. I, de fet, hi ha molta producció cultural que emmarca programes de ràdio, televisió, llibres, revistes d’investigació i pàgines web en el que apareix amb certa freqüència identificar personatges i fets sobrenaturals de la Bíblia amb els extraterrestres; lo que a ulls dels antics pareixien àngels, en realitat “afirmen” que són al·lienígenes. És a dir, les persones concretes que van escriure  la Bíblia, com que no posseïen els coneixements actuals ni sabien res d’altres éssers intel·ligents en altres planetes, donaven una explicació religiosa i sobrenatural a tot allò extraordinari que els succeïa, i del qual n’eren testimonis presencials. Així ho va assenyalar en una ocasió J.J. Benítez, autor de la saga “Caballo de Troya” afirmant que la Bíblia és el millor llibre d’ovnis que existeix. I, malauradament, molts s’ho creuen.

Exemples susceptibles de ser interpretats per aquesta teoria

  • Tot contacte amb els àngels o amb el mateix Déu són realment “experiències amb la tercera fase. Com a prova “irrefutable” de l’antic testament aquests teòrics posen l’exemple de l’ascenció d’Elies al cel, que va ser endut per un “carro de foc”, prova inconfundible de ser una abducció. Així també ho afirmen de l’ascenció de Crist.
  • Els anuncis i aparicions dels angels entorn del naixement extraordinari de Jesús de Natzaret.
  • L’estrella que segueixen les mags d’Orient
  • La mateixa resurrecció es tractaria del retorn del Messies al seu planeta originari.

(Extret de l’article: Aleteia:https://es.aleteia.org/2015/09/17/de-verdad-hay-extraterrestres-y-ovnis-en-la-biblia/).

Conclusió a la que jo arribo personalment:

Una clau per a  interpretar la Bíblia, tant de l’Antic com del Nou Testament -o també si llegim fonts extrabíbliques com per exemple els codis sumeris- i que s’han de tenir en compte per damunt de tot és el que fa referència als “gèneres literaris”. Sembla ser que es passa per alt tota la crítica textual i l’exegesi bíblica.

Ciència i religió són dos àmbits diferents que responen aspectes diferents. Ni la bíblia pretén ser un llibre històric, en el sentit modern de la paraula, ni la ciència té la paraula definitiva als assumptes que pertoquen a la fe, tot i que es poden complementar. Quantes més coses es descobreixin en el tema bíblic més comprensió tindrem dels textos i de quina intenció tenia l’autor al escriure el seu llibre.

Ara que cadascú tregui les seves pròpies conclusions. Per al meu criteri, personalment, crec que son rocambolesques, insostenibles i sense sentit. No tant per què no s’emprenguin en serio la seva feina, si no que s’atreveixen a fer certes afirmacions que desacrediten els estudis i les investigacions fetes per altres arqueòlegs, biblistes i científics de renom. Fins al punt d’afirmar que hi ha una conspiració per que no se sàpiga la veritat.

ELS IL·LUMINATI

Qui no ha sentit mai aquest nom? També són emmarcats dins els llibres de Dan Brown. Cal dir, no obstant, aquest escriptor es renta les mans, al·legant en defensa pròpia que els seus llibres són novel·les. És a dir, tira la pedra i amaga la ma! Bona estratègia.

Els “Illuminatis de Baviera” i el seu context històric

Han existit realment els il·luminatis? Doncs sí. Realment van ser una associació fundada a Baviera l’any 1776, a l’època de la il·lustració. Estava integrada per intel·lectuals que s’agruparen en privat i s’oposaven a la influència religiosa i elitista sobre la vida quotidiana. Incloïa varis progressistes coneguts, però, junt amb la francmasoneria, foren gradualment proscrits pels crítics conservadors i cristians, per la qual cosa, el grup desaparegué el 1785. Punt i final.

Per posar una mica d’orde, aquesta orde s’emmarca en els principis de la “francmasoneria especulativa”. Molt breument explicat la masoneria té diverses etapes: 

1.- Masoneria operativa (s. XIII – XVI). L’origen de les lògies masòniques s’han de situar en els gremis de constructors medievals de les grans catedrals. Eren escoles professionals i tècniques on s’ensenyava càlcul, geometria, física, a llegir plànols, etc. Tenien els seus rituals d’admissió i un llenguatge propi al que, lògicament, no tothom hi podia accedir.

2.- Masons acceptats (s. XVII). Aquesta és una etapa intermitja entre la masoneria  operativa i l’especulativa. A principis d’aquest segle, les lògies accepten l’entrada de cofrades desvinculats amb el món de l’art de la construcció i, com a conseqüència, la masoneria en general va anar perdent el seu caràcter professional i va anar incorporant  els ideals de tolerància i universalisme profetitzats per filòsofs com Bacon, Campanella o Valentin Andrea. Isaac Newton, Locke o Comenio entre d’altres promogueren una masoneria fonamentada en la pau social dins d’una màxima llibertat.

3.- Masoneria especulativa i filosòfica (s. XVII – XVIII). Comença amb la fundació de la Gran Lògia d’Anglaterra cap allà el 1717 amb l’intent d’unir alguns grups profans al món de l’arquitectura. La finalitat es deriva cap a la construcció del temple espiritual, la fraternitat universal a la glòria del Gran Arquitecte de l’Univers. Però es continua amb la mateixa dinàmica tancada, que degenera cap al secretisme i  l’ocultisme.

(https://web.archive.org/web/20070704100544/http://www.oto.de/history_03.html)

https://www2.uned.es/dpto-hdi/museovirtualhistoriamasoneria/4origenes_masoneria/de%20la%20m%20operativa%20a%20la%20especulativa.htm

Segle XX: el despertar

A cavall dels segles XIX i XX hi va haver un despertar “ocultista” en el qual van ser molts els grups que es van enganxar a aquesta moda. Entre els primers que es van afiliar a aquest món destaquen Theodor Reuss (1855 – 1923) fundador del “Orto Templi Orientis” i Leopold Engel (1958 – 1931). El 1896 ambdós personatges començaren a utilitzar el nom “Orde dels Illuminati”, creant una serie d’històries mítiques però sense relacionar-les amb el grup de Baviera. Aleister Crowley, l’ocultista més famós d’aquesta època, va liderar la societat secreta i es conegut per ser coetani amb Bram Stoker, l’autor de l’arxiconeguda novela Dràcula.

Segle XX: el desmadre

Almenys esta és la història oficial fins a la dècada del 1960. Què déu passar en esta dècada? Penso en veu alta. Com pot ser possible que en aquesta dècada sorgeixin la majoria d’aquestes teories conspiratives?

Per respondre a aqusta pregunta tradueixo textualment la resposta que dóna la BBC fent la següent afirmació: “La mania per la contracultura, l’LSD i l’interès en la filosofia oriental que van caracteritzar la dècada dels 60 foren en gran part responsables de l’encarnació moderna (i totalment infundada) del grup dels “Illuminati”

(https://www.bbc.com/mundo/vert-fut-40977885)

Continuo en aquesta mateixa pàgina web i llegeixo: Tot va començar enmig del fenòmen hippie i l’anomenat “Estiu de l’Amor” de 1967, quan va sorgir un petit llibret, “Principia Discordia” que descriu el “discordianisme” una religió inventada que fa una sàtira de la religió en general. És invocada per anarquistes i pensadors entusiastes que demanaven als seus lectors adorar a Eris, deessa grega del caos. El text en sí no va arribar a ser res més que una curiosa anècdota de la contracultura, però el que va ser en un principi, una simple diversió, acaba essent un moviment que desitjava provocar desobediència civil, bromes i enganys.

Resultat d'imatges de Principia Discordia 1967

Kerry Thornley, un dels autors de “Principia Discordia” i un altre escriptor, Robert Anton Wilson (autor del llibre “The Illuminatus! Trilogy” foren els qui promogueren el caos i la desinformació contant històries sobre els “Illuminati” a través dels mitjans de comunicació començant a enviar cartes falses de lectors parlant d’aquesta organització secreta. Després enviaren unes cartes de resposta  per a contradir les que acabaven d’escriure. La idea era que la gent “despertés”, que es preguntés si podia confiar en la manera en com se li presentava la informació. Però no va passar així i va anar creixent el numero de creients en la conspiració fins a tal punt, que celebritats de la musica pop, Madonna, Jay-Z, Beyoncé entre d’altres, se n’han fet un ressò mediàtic utilitzant “suposadament” simbologia il·luminati. I no cal dir, que la “bola” es fa més grossa a internet. 

https://ca.wikipedia.org/wiki/Illuminati

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s